Spirituele Zelfverdediging

Overtuiging en geloof, het zegt veel over wie je bent en waar je voor staat. Wanneer je vanuit je overtuiging iets “niet pikt”, dan zal je sterk staan. Wees overtuigt van je rechten! Weet wie je bent!

Wie je
bent: “je bent een mens”, en je hebt rechten. Niemand kan en mag je geweld aandoen en wanneer je jezelf verdedigt heb je alle recht dat te doen. Wie dit weet en ervan overtuigd is staat sterker.

Je intuïtie; je gevoel zegt je vanuit je basis wat iets voor je betekent, alsof je innerlijke kern je een waarschuwing geeft over het “komende”. Intuïtie kan je redden door je bijvoorbeeld aan te geven “ergens niet heen te gaan, omdat het niet goed voelt”, luister hiernaar.

Je geloof; je overtuiging, is een sterk wapen. Een zwart-wit kijk op gebeurtenissen kan aangeven dat je weet dat iets “slecht” is. Je acties hierna zijn gebaseerd op dit geloof. Een balancerende factor hier blijft het mentale “beide benen op de grond”; geloof mag geen excuus worden voor het gebruik van geweld.

Je lot; als je weet welke kant je opgaat, dan weet je wat er niet en wel “in past”. Het lot is iets dat vaststaat maar flexibel is, zoals een horoscoop. Kijk naar wie je bent en handel hiernaar, handel naar je lot.

Je geestkracht; de kracht van je geest, stel je eens voor. Je intentie is iets dat je brengt waar je heen moet. Het is een energetische kracht die je diep van binnen hebt. Heb je die ontwikkelt, of geloof je er niet in?

Je flexibiliteit; kan je veranderen? Kan je je gedachten of oordeel over iemand veranderen? Als je door flexibiliteit de situatie kan redden, is het dan niet je rigiditeit die je de “kop kan kosten”?

Je uitstraling; hoe je denkt en voelt, straalt uit naar buiten, meer dan je denkt, of bewust van bent. Straal je een slachtoffer uit of een moedige leeuw? Straal je ontvankelijkheid uit of afstandelijkheid? Wie ben je voor je ander: een slachtoffer, een prooi?

Je eerste indruk; wat voor 1 maak je zelf, en wat voor 1 maakt de ander bij jou? Samen met intuïtie is dit een gevoel dat je kan gebruiken. Het geeft iets aan. Onderzoek als een ware Sherlock Holmes wat een eerste indruk je zegt, over jezelf en over iemand anders.


Geïnteresseerd? Mail naar ‘hazepad@gmail.com‘ voor meer informatie.