Mentale Zelfverdediging

Mentaal wil gelijk al zeggen; gedachten en denken. Denk als voorbereiding voor zelfverdediging eens heel goed na over een aantal zaken. Je voorbereiding is al een mentale inspanning die je kansen op zelfverdediging kunnen vergroten.

Je denkwijze; hoe je ergens over denkt, straalt uit naar buiten. “Ik voel me minderwaardig”, geeft een slachtoffergedrag die “rovers” waarnemen op hun radar. Hoe denk je over de ander en over jezelf? Wat tolereer je en wat niet? Welke gedachtegang die je bij je vind horen, kan ervoor zorgen dat je in de problemen komt?

Je prioriteiten; “wat is het belangrijkste?”. Als je een gezin en kinderen hebt zal dit vaak je prioriteiten aangeven. Maar als je moet vechten denk je dan ook aan je kinderen?

Je voorbereiding; voor je van huis ging, heb je gedacht aan risico’s en hoe je jezelf erop kan voorbereiden? Als je op een feestje bent en het OV is al gestopt in de nacht, vraag je iemand om je naar huis te brengen, neem je een taxi, of ga je lopen?

Je communicatie; ben je bereid te luisteren naar iemand? Ook als diegene duidelijk dronken is, al uren niet nuchter meer. kan je er rekening mee houden? Kan je zo communiceren dat je niet in de problemen komt?

Je tips; wat voor ervaring heb jij? Heb je gemerkt dat iets handig is? Deel hel met anderen, tips zijn altijd welkom. Wie naar de bijeenkomsten komt krijgt een lijstje met tips… van anderen.

Je afstand; kan je iets van een afstand bekijken, of ben je snel emotioneel betrokken? Kan je iemand fysiek op afstand houden, of is mentale afstand al iets waar je mee bezig moet zijn?

Je gezond verstand: met beide benen op de grond sta je het sterkst en ben je niet makkelijk mentaal uit balans te brengen. Laat je niet in de maling nemen. Blijf nadenken en veranderen in gedachten. Sla niet met je hoofd tegen de muur!

Een simpele tip: gebruik je sleutels!

Ge├»nteresseerd? Mail naar ‘hazepad@gmail.com‘ voor meer informatie.